Polarskens livsresa

Instabil personlighet. Intensiv och obeständig som ett polarsken. Ypperlig skönhet i ögonblicken, ofattbart fantastisk, kraftfull och magnifik.

2007-03-03

aktualiserad pinsamhet

 
Dagens ny-aktualiserade pinsamhet: Jag har en underbar 12:a sen snart 11 år tillbaka, men vet inte hur man strängar den.
När jag köpte den 1996 kunde jag spela så pass hjälpligt på den att jag någorlunda kunde förmedla hur jag tänkte att mina låtar skulle låta, och själv har jag aldrig reflekterat över hur den var strängad.
Att den skulle vara rätt strängad när jag tog med den hem från Musikbörsen (Malmö-butiken) är något som aldrig ens slog mig att ifrågasätta, en självklarhet.
Märk väl, jag skriver STRÄNGAD, inte STÄMD.
Att jag under dessa år inte engagerat mig mycket i att lära mig stämma den är ytterligare en pinsamhet, dock inget jag funderar mycket över, eftersom jag känner mig själv lite grand, och vet hur läbbigt underlig/hemsk jag varit. (Ja, förutom allt jag är/varit som jag förträngt då, alltså, men går jag in på det så går jag in på mörkrets marker, och jag tycker det är jobbigt nog med pinsamheter, så mörkrets marker får anstå till något annat tillfälle.)
Då ex:et är musiker (om än inte yrkesmässigt etablerad) och spelar främst gitarr och bas, fanns det ju alltid någon som kunde stämma den, och om inte annat så var ju oftast HANS gitarrer stämda, så varför krångla, right? ;)
Men nu är jag skild.
Och när Macke (amfettaminist under 28 års tid, men ren sen ca ett år tillbaka) skulle inom till mig o vänta ca 10 min till han skulle till sin flickvän (hon bodde granne med mig) så tar han gitarren och hinner knappt få den i famnen innan han säger "Den här är felstämd". Och han menade att han borde veta för han spelade mycket gitarr i sin ungdom.
Märkvärdigt nöjd med att ex:et kunde ha strängat den fel, men utan att våga hoppas på det så mailade jag Pål o frågade, ett mail som jag givetvis inte fick svar på. Väntade mig inte det heller egentligen, men ibland har Gorgeous överraskat mig positivt, så jag chansade. Jag sökte oxå efter information på nätet, men hittade inget.
När ex:et, Ida & Saga var här i slutet på December så "konfronterade" jag honom med frågan om han strängat den fel. Istället för att gå in i något slags försvars-tillstånd sa han att det var möjligt, att han reflekterat över det när vi köpte den, men antagit att det var så, och eftersom den var strängad så i affären och han spelar 6:a så godtog han att han kunde haft fel o att det var så det skulle vara .
När då ex:et oxå var inne på den linjen så har jag nu blivit nästintill övertygad om att det är så, och vill nu stränga om den. Men först få bekräftat hur det ska vara. Och sen behöver jag ju ha råd och möjlighet att köpa nya strängar.
Ordningen EHGDAE lär ju vara detsamma, men tjockaste eller tunnaste strängen underst i paren?
Anyone?

Märke: Samick
Önskemärke på 12:a: Seagull.
Har inget önskemärke på 6:a. Estetiskt sett har Gibson många vackra, men OM jag ska ha en 6:a så är det inte för att visa upp den eller posera med (bakom) den, så det är lite overkill.
Jag har korta, feta fingrar så en med smal hals är det jag borde titta efter i den situationen.
Då resten av mig är kort o fet så är en liten kropp på gitarren att föredra.
Men jag är inte där, och även om jag var det så är inte musik/låtskrivande min främsta konstform längre, så ny gitarr är inte högt upp på önskelistan jämfört med annat.
Att däremot få 12:an korrekt strängad är en principsak.
Länkar till information om vad som är korrekt sätt mottages glatt, möjligtvis även tacksamt!

((Solvind, din pappa kanske vet?))


/Polarsken

fredagen o mer i cernit


Lugn o behaglig fredag.
Tog ett långt, hett bad o har mått riktigt härligt bra sedan dess, o det var ändå i morse! Sen la jag mig igen, o jag tror jag dåsade till lite.
Katja hade en stressig dag, så vi har inte träffats, men hon övervägde det om det skulle dyka upp en möjlighet.

När min syrra kom hem efter att hon hade jobbat och varit och fixat sina naglar frågade hon om det var för jobbigt för mig att hon var här, men det tycker jag inte det är, o hon tycker inte att jag är hopplöst jobbig heller, så hon stannar lite till. :)

Jag kollade igenom några års sparade (digitala) foton under dagen, o hittade en del jag inte tänkt på på länge, o en del som jag upplevde som så obekanta att jag tror jag aldrig sett dem tidigare, ungefär som om jag skulle ha tömt kameran o bränt alla bilderna på skiva utan att titta på dem. Häftig upplevelse att bli överraskad sådär!

Testade att ändra inställningar i min digitalkamera och tog lite foton men har inte tömt och kollat dem ännu. Jag tror jag ska försöka hitta manualen och kolla den noggrannt nu när jag är lite bekant med kameran och vill utvecklas som fotograf, och ta mina bilder till nästa nivå, eller kanske till och med ytterligare några nivåer högre upp!

Jag har gjort cernithjärte-pärlor dekorerade m mini-glaskulor o tycker de blev härliga som smycke/hänge på nån halskedja/länk/band till Ida, Saga, Natalie & Freja (ex:ets flickvän Hannas döttrar, alltså). Själva halsbanden och armbanden med namn har jag inte iordningsställt ännu, det kanske kan vara en av morgondagens (lördagens) aktiviteter!

Jag ska ha en sjukvikare till min bostödjare i morgon, kl 13:00.

Jag undrar vad Solvind ägnat sig åt idag, o hoppas hon har haft det bra med husdjuren, familjen och aktiviteterna under dagen.

Mössen mår bra, men jag har inte ägnat mig mycket åt dem.

Ida och Saga tänkte jag ha ringt ca kvart i nio, men då var jag så inne i "Så Ska Det Låta!" och datorspel på neopets att jag glömde att ringa. Men ex:et har inte hört av sig med en förfrågan om att jag skulle kontakta dem, så det har nog inte varit något akut för dem att vilja prata med mig eller behöva mig. Det känns skönt att de inte är så behövande längre. Då får jag inte så förtvivlande skuldkänslor för att jag inte är tillräcklig.

Nu drar jag mig undan för natten.

...ge mig en dröm - som ett nytt perspektiv...


/Polarsken

2007-03-02

längtan


Kollar igenom foton. Mina favoritmotiv, om än inte vad det gäller kvalitet, är av mängden att döma mina döttrar och mig själv.
Mig själv längtar jag inte efter, o inte saknar jag mig heller, men jag saknar och längtar efter mina döttrar.
Ida får visserligen panikångest-attacker rätt ofta plus allt hat o all ilska mot socialtjänstemän och poliser är påfrestande för både henne själv och mig, och Saga bråkar, protesterar, rymmer, sätter sig mitt i gatan, ger kreti o pleti f-u-fingret mm mm, men när de väl ÄR goa så är de så otroligt, underbart goa.
Och det är rätt lätt att glömma bort alla konflikter när man ser min 9-åriga popstjärna posera för bilder till hennes CD som hon o plastsyrran ska ge ut, och när Saga brukar allvar alternativt inte är medveten om att hon fotograferas eller möjligtvis försöker se gullig ut så är det nära till minnen av nattningar där hon säger att nu ska hon sova så jag får vara tyst nu, medans prasslet av duntäcket och -kuddarna sakta avtar.
Så jag zoomar ögon o leenden.
Syrran hade glömt sitt inlogg på ett fotoställe, så hon reggade mig för att bli inloggad o leta efter viss information hon tyckte hon behövde, o det utlöste denna nattens bild-genomgång.
Med tanke på att jag är anonym här så kommer jag inte att lägga ut identifierbara bilder här, framför allt inte på Ida o Saga; inte utan deras och/eller deras lagliga vårdnadshavares tillåtelse på de ställen där sidan får förknippas med mitt riktiga jag o personer med anknytning till mig.
Att jag ÄR anonym här är bl a med tanke på att jag vill själv koncentrera mig på principer, grundtankar o reflektionerna i sig, inte på de individer/personer/organisationer/orter/institut mm som det i varje enskilt fall är om, och även pga PUL, därav alla alias på folk o platser.
För övrigt vill jag oxå att ANDRAS, dvs mina eventuella läsares fokus ska vara på samma, inte haka upp sig  på de bakomliggande faktana (hmm... vad heter "fakta" i bestämd form pluralis?).

Nu har jag tänkt dricka thé, kolla vidare bland mina bilder, och i morgon har jag tänkt lära känna min digitalkamera bättre, och även lära mig - av min syster - hur man gör en förstoring/närbild av en detalj i ett foto man redan tagit med sin egen dator o programmen i den.
 
/Polarsken

2007-03-01

musiken idag

 
Alltså, anledningen till att jag haft en musikinriktad dag - som jag skrev i min låtsasblog på MySpace - är att jag haft mer hemmatid för mig själv idag. :)

Det jag gjorde med cernitlera tog en äckligt lång tid o lyckades knappt, så jag är väldigt glad att det är avklarat nu.

Jag saknar Solvind lite grand, o Katja hade högt blodtryck o näsblod idag, o jobbar natt i natt.

Min syrra hade med sig massa mat hem - och ÖL som blev KALL :) - så vi har sett på PokerFejs (inte min typ av program, men jag hade inte heller nåt speciellt emot det) och ätit tacos. Jag har inte ätit färdigt, för en normal måltid mat för andra människor har kommit att bli vad jag äter på ca 2 dygn, så jag får ta det lite lugnt. Men jag ska äta klart, för nån gång måste jag ändå få ordning på mina ätstörningar, även om de till största del är en ekonomisk fråga.
Och för att det finns choklad, och jag har känt för det ett tag nu.
 
Egentligen vill jag skriva mycket mer, men jag har flytande  tankar och jag tror min syrra vill ha datorn, så jag kan inte uttrycka mig på ett sätt jag tror jag SJÄLV kommer att förstå om någon dag, så jag kan lika väl låta bli o skriva i pappersdagbok om jag får en aning klarare tankar.

Ha överseende med mina eventuella stav- och skrivfel, för jag pallar inte korr-läsa detta ändå så.

Om nån verkligen läser detta, var snäll o skriv en kommentar, typ "Hej jag läste".
 
Kram!
/Polarsken

2007-02-28

mjukhet o andlighet

Min syrra är hos mig. :) Sover över. :)

Intressant att bolla andliga tankar med nån man inte är van vid. Vi är otroligt olika, men jag har blivit starkare i förhållande till hur jag var tidigare så jag kan reflektera över hennes tankar utan att "mista" mina.

Var på terapi idag, lugnt men om ilska o förvirring, maktlöshet, maktmedlet att bita o skylla det på nån annan - "se vad Du fick mig att göra mot mig!" (Bita sig själv).

Syrran fixade skjuts med en syster till och hem från mötet. Väldigt lite folk där idag.

I morgon blir Saga sju och Tomas Andersson Wij's skiva släpps. Födelsedagar firar jag inte så morgondagen är Tomas'.
Tomas' o min blivande kontaktpersons dag. Ska träffa henne för första gången i morgon förmiddag.

Katja var på mötet, o det gjorde mig glad. :)
Hon har fortfarande min TAW-skiva, men Solvind har en likadan som Hon inte vill ha o som jag kan få, så om/när jag fått den så kan Katja få min TAW. Om hon gillar den, alltså, men jag tror hon gillar den, inte ENBART glömt att lämna tillbaka den.

Hittade den gamla rosa sångboken vi hade inom Samhörigheten när jag var liten o det gav positiva Samhörighetsminnen, så jag kände mig mjukare o andligare, o det var skönt.
Men har en del trotsighet/tjurighet i mig oxå, o det känns inte lika bra.
Men mycket är det om att jag är förvirrad, att jag inte ser klart utan upplever som att saker är motsägelsefulla.

Mamma kommer hit i morgon, med strumpor hon stickat till mig. :)

Jag har många saker som jag vill få dokumenterade, men det är bl a färger, känslor, lukter, smaker o annat som jag upplever som diffust o svårt att uttrycka i ord.
Skulle vilja göra något slags kollage om sånt som gör att tillvaron känns positiv o konstruktiv för mig.

/Polarsken