Polarskens livsresa

Instabil personlighet. Intensiv och obeständig som ett polarsken. Ypperlig skönhet i ögonblicken, ofattbart fantastisk, kraftfull och magnifik.

2006-11-14

namn

Min älskling kan ju inte gärna få kallas "KK1" så jag måste byta dagboksnamn på honom, och det nya namnet är Job.
Vi har förnuftiga samtal med varandra, just nu skrivna i GoogleTalk, för jag har lite för ont i halsen för att vilka snacka i telefon flera timmar, men annars oxå i telefon och vid tillfälle IRL.
Jag flyttar ju till Psykorten 1/12 och innan dess ska vi inte träffas.
Det finns en del saker att snacka igenom grundligt i och med att jag är med i Samhörigheten och han är ateist, men hittills har det inte blivit ett ämne som leder till bråk eller oenigheter mellan oss, utan som jag ser det är det mest en nyfikenhet på den andres synsätt, åsikt, ett sätt att klargöra var man står och ett accepterande att vi har olika uppfattningar, men inte har problem med att komma överens bara för det.
Han är lite mer laid-back än jag, och det verkar vara ett sundare sätt att nalkas saker än att försöka tänka ut alla eventuella problem långt innan de kan bli aktuella.
Han tycker "Vi tar det när det kommer OM det kommer", medan jag vill veta en del av de större grejerna redan nu, så jag vet om jag ska låta känslorna fördjupas mer, eller om det inte är lönt alls.
Hittills känns det ju inte idealiskt med så stora skillnader i något så grundläggande som ens livsåskådning, men jag funderar om det är en inlärd tanke att olika åsikter oftast leder till problem, eller om det är något slags universal sanning som jag inte har förmåga att greppa just nu.
"Den förnuftige ser faran och söker skydd" står det nånstans, och någon annanstans står det att den man som tänker bygga ett torn först sätter sig ner och beräknar kostnaderna så han inte står med skam när han bara får till ett halvfärdigt torn, och det är den typen av tankar som ligger till grund för min vilja att ta itu med eventuella problem i förväg.
Men jag förstår hans mer avslappnade inställning att inte skapa problem där det inte finns några, att inte - så att säga - "Måla Fan på väggen".
Men vi snackar eventuellt äktenskap, så saker måste diskuteras, och det går inte an att skygga bara för att det kan vara ett känsligt ämne, utan det är bara att ta itu med det, och hoppas vi kan hitta en gemensamt acceptabel lösning, eller upptäcka att vi redan är överens. :)
Berättade för ex:et att jag har pojkvän, och att det är min fd kk (men det ångrar jag att jag berättade), och han verkade glad för min skull.
Jag har ont i halsen så jag har avbokat att besöka töserna igår (måndag 13/11), terapin idag och gyn-undersökning på onsdag, men där ställde hon mig i kö för en ny tid, antagligen under december eller januari.
Men jag har tvättid på onsdag, och den kan jag nu behålla för att jag avbokade gyn.
På torsdag ska jag in till Samhället och ha nåt möte på soc, och sen på em ska Harald skjutsa mig till sessorna så att jag får träffa dem och de mig!
De fick ropa "Grattis på födelsedagen och Fars dag!" till ex:et över telefon i söndags, och det hade visst varit jobbigt för honom, men jag tror han ändå hellre hade det lilla än ingenting.
Jag kommer att träffa honom på torsdag och ska då ge honom påminnelseräkningen från Tele2, som fortfarande står i mitt namn och kommer till mig. Han fick ju inte sin lön/sjukersättning ordentligt, så han har inte kunnat betala räkningar.
Jag kommer nog att få det tight i och med flytten och de extra utgifter som tillkommer, annars hade jag kunnat betala den, åtminstone tillsvidare, så jag slipper få en betalningsanmärkelse. Jag tror visst ex:et gör det om han bara har möjlighet, men det är det jag inte är så säker på att han har.
Ska kolla lite siffror "i morgon" för att få en vettig uppskattning av hur mycket jag kommer att ha i utgifter.
Men nu är klockan snart halvtre på natten, och jag borde lägga mig och sova så att jag inte förskjuter dygnet.
Men det är mysigt att sitta här i natten och lyssna på Pink, Sugarcult, Toploader, Justin T & Snook, så jag har inte så bråttom att lägga mig. Men förnuftet får segra så jag kan vara effektiv i morgon oxå, så jag har ännu mer att vara nöjd med och belöna mig själv för! :)
Förutom det jag redan berättat om har jag SMN-chattat lite med Solvind, och snackat lite i telefon med Katja, bl a om det billiga gymet på Psykorten och att hon skulle till Sissela och Daniel och deras go'a pojkbebis. Och givetvis pratade jag lite om min älskling och hans stora godhet och vänlighet. :)
Men nu är det verkligen tablett - och sängdax!
Nattinatt!

/Polarsken