Polarskens livsresa

Instabil personlighet. Intensiv och obeständig som ett polarsken. Ypperlig skönhet i ögonblicken, ofattbart fantastisk, kraftfull och magnifik.

2006-08-02

bra dag med barnen! :)

Jag hade tvättid mellan 07:00 & 14:00, och Ida & Saga kom ca 20 över 7, och vi kramades och sånt en stund och gick sedan ner i tvättstugan och satte igång tvätten. Saga hjälpte till, men Ida kände inte för det. Jag sa till dem båda att de gärna fick hjälpa till, men att de skulle göra som de själva ville, för jag brukar göra allt själv ändå, och väntar mig ingen hjälp, utan att jag helt enkelt är glad att de är hos mig.
På det hela taget har dagen gått underbart bra, jag var väldigt sömnig och trött ett tag, och sov lite, vi åt några gånger, jag gjorde pop corn och satte även fram jordnötter, de bråkade när jag var fast inne på toan, och efteråt fick jag trösta Ida, för Saga hade slått henne så mycket med en tom plastflaska att hon var alldeles röd på armen.
Jag bad Ida gå undan en stund, och jag hade ett allvarligt samtal med Saga, och frågade vad hon höll på med, vad som var fel och varför hon var på Ida hela tiden, och som jag trodde så var det äganderätts-känsla och svartsjuka - hon vill att jag bara bryr mig om henne och att Ida inte ens är där, att hon får ha mig för sig själv. Och Ida vill ju samma sak, men hon tjurar istället för att slåss, och inget av sätten är att föredra, utan de får ju helt enkelt acceptera att de har varsin syster, och att de får ha sin mamma tillsammans. Men jag har gott hopp om att de kommer att lära sig. De lekte bra ihop en hel del oxå, Ida ville pyssla med att göra lite kort eller nåt, och när Ida satte igång ville Saga oxå pyssla, och det fick hon. Ida bad mig "hjälpa till", vilket brukar innebära att JAG ska göra minst 75% av allt jobbet, men jag sa att jag inte var intresserad av att utföra HENNES hobby-projekt, utan att det fick hon göra själv, men att jag kunde hjälpa henne få fram material. Och då gjorde hon det själv, med bara lite material-hjälp från mig, och samma sak med Saga.
Saga gjorde nåt slags tavla av utstansade figurer klistrade på ett skrivarpapper, och jag fick konstverket när det var klart.
Ida gjorde ett väldigt fint kort till Natalie, och hon kom till och med ihåg att ta med det, med lite hjälp från ex:et.
Saga var på datorn ett rätt långt tag oxå (på Bolibompa-hemsidan) och fick hjälp av Ida som kan läsa ordentligt. De tittade på mini-sagor som var filmade och utlagda på nätet och lite annat. När de struntade i datorn ett tag stängde jag av skärmen, och de struntade sen helt i datorn.
Ex:et kom strax efter 6, och stannade tills Bolibompa var slut, och då tog jag adjö av mina underbara prinsessor, följde dem ner till bilen och bältade och pussade & kramade dem, sen stod jag mitt i gatan och vinkade och slängde slängpussar tills bilen inte syntes längre, sen har jag mest tagit det lugnt. Jag är rätt trött.
I morgon kommer någon av mina soc-kontakter hit kl. 2 på eftermiddagen, och jag hoppas jag hinner diska och röja undan lite mer här innan dess. Det borde gå. Ska ta sova på tabletter inatt, och inte ha nåt larm satt för att gå upp på morgonen.
Jag fick mens igår, och har aningen ont i ryggslutet, men inte i någon större utsträckning, men jag tilltalas av tanken på att få sova länge och sträcka ut mig en del innan jag ska gå upp.
Jag ska försöka söka kanal på min gamla antika (nääästan, åtminstone) TV, och se om jag kan få tillbaka TV6, men ska ändå se Tyst Vittne på 4:an fem i ett inatt.

/Polarsken

2006-07-30

blandat

Jag vet inte vad jag ska skriva.
Har skrivit i offline-dagbok en del på sistone, för jag har en jättefin dagbok, så det känns lite konstigt att skriva i båda just nu, så här i början.
Jag har plockat blåbär.
Grannen spelade musik högt och monotont i natt, till två - halvtre nåt. Att han körde samma låt i en evighet var störigare än att det var ljud.
Min mage är i obalans. Tror inte den gillar socker i så stor utsträckning som jag tillför det.
Jag har en ny ryggsäck.
Det regnade och åskade igår, vilket gjorde mig lycklig för en stund.
Jag bytte till de möss som hade kattströ i sina burar, för det verkar aningen bättre med spån till dem. Jag köpte och gav dem hö oxå, och istället för att ha burarna i vardagsrummet/sovrummet så satte jag dem snyggt under köksbordet i köket istället, och det verkar som en praktisk lösning hittills.

Jag är efterhängsen och jobbig, och längtar tills jag kommit igång med psykoterapin igen, och veckoträffarna med min rehabiliteringsassistent Harald oxå.
Ska vara motpart till Marta på tisdag, och jag känner ett odefinierat obehag inför det. Det är antagligen hela situationen med så stort uppehåll i mina kontakter med psyk och soc, snarare än det förestående talet som ger obehagskänslan, men det är den situationen som känns som den det är mest kritiskt att jag klarar av. Jag känner mig stressad och trängd.
Det är jobbigt att må och känna sig så här.
Och det får mig att inse att jag har lång väg att gå innan jag är ens någorlunda funktionell. Jag får en känsla av att jag kommer att behöva stödpersoner under lååååååång tid framöver för att vara ens GRUNDLÄGGANDE funktionell, dvs gå upp på morgonen, få i mig frukost & medicin, gå en promenad på minst 30 minuter, äta lunch och nåt kvällsmål och lägga mig, helst innan midnatt.
Det känns som om jag vill ha någon annan vuxen med mig när jag träffar Ida & Saga.

Min mage är verkligen i obalans!!

/Polarsken