Polarskens livsresa

Instabil personlighet. Intensiv och obeständig som ett polarsken. Ypperlig skönhet i ögonblicken, ofattbart fantastisk, kraftfull och magnifik.

2006-04-28

solig dag

Fortsatte att fixa med lite "smått & gott" i lägenheten på förmiddagen idag, efter att jag hade varit hos distriktsköterskan och fått min aningen skadade högertumme omsedd. Hade dragit loss en liten hudflisa vid sidan om tumnageln, och hon bedömde att den lilla infektionen jag hade och smärtan jag kände berodde på att jag dragit loss nagelroten.
Igår kväll kontaktade jag en gammal arbetskamrat och vi snackade lite mer än en timme, och jag ska försöka hjälpa henne med en html-fil som har blivit annorlunda än hon tänkte sig.
Lagade korvstroganoff innan jag åkte till samhället för att hämta Ida och Saga.
Det var 4 fyllon vid busstationen, 3 känner jag lite grand. Ida är rädd för dem, men inte Saga.
Vi 3 gick och köpte glass och passade på att gå på toa medan vi väntade på bussen. När vi kom hit gick vi hem till mig med deras väskor och hämtade brännbollsgrejer och gick till en lekpark i närheten. Vi övade lite slag, tjejerna bråkade lite, men på det hela taget gick det bra. De plockade massor med vitsippor till mig. :)
Vi gick hem till mig och de målade på varsin liten spånkorg och vi åt lite. Saga ville inte ha något av det jag lagat så jag kokte ett par ägg till henne som hon åt, och senare tog hon lite yoghurt med müsli och linfrön, strax innan mamman i kontaktfamiljen kom för att hämta dem omkring 19:00.
Målandet gick under underbart kontrollerade former, antagligen för att jag gav klara direktiv i förväg.
Saga var hjälpsam och foglig när det gällde att vi gemensamt gjorde henne ren efter målandet. Hon tycker inte om att bli tvättad med nagellacksborttagning (utan aceton), så jag sa att vi kunde testa med min rengöringslotion, och det, tillsammans med ljummet vatten & tvål och skonsam användning av en mjuk-borstig nagelborste, gjorde henne i princip lika ren, men utan krångel och tårar och frustration! :) *mycket nöjd mamma*
Ida råkade få lite färg på sina jeans. Jag visste inte hur jag skulle få bort det, och sa det till henne, sen testade jag med nagellacksborttagningen, och fick bort det mesta. Jag nämnde att man kan dekorera byxorna med textilfärg om hon tycker det ser fult ut.
De tittade lite på Bolibompa och Saga spelade lite spel på datorn.
På det hela taget en lyckad dag, tycker jag. Trist bara att vi har så lite tid och att det är så mycket vi vill göra tillsammans. Jag tror jag får göra lite detaljerade planer för våra eftermiddagar, för att få in alla de olika sakerna vi vill göra tillsammans, men utspritt på fler gånger, så det blir högre kvalitet på vår samvaro. :)
Ida var lite överkänslig, men fullt resonabel idag, och hon ville inte åka till kontaktfamiljen. Jag sa till henne att det redan var bestämt av mig och pappa, och att det inte skulle bli någon ändring. Hon var inte alls nöjd med det beskedet och försökte med en del grejer, som t ex att hon vägrar följa med till kontaktfamiljen, men jag sa konsekvent samma sak, att det redan är bestämt av oss vuxna.
Vid halvåtta åkte de härifrån.

Nu lyssnar jag på musik, ska hjälpa min fd arbetskamrat, förhoppningsvis knåpa ihop en eller annan erotisk berättelse (för skojs skull), dricka thé, kanske se nåt på TV och senare sova med hjälp av Atarax utan nåt alarm satt, och telefonen satt på ljudlös, bara min kropp (och lokala händelser/störningar) som ska styra sömnen och uppvaknandet.

Puss & Kram så länge
/Polarsken

2006-04-26

hittat på nätet

Vet tyvärr inte vem som har skrivit följande, vet du så skriv gärna en kommentar och berätta!

Jag är inte vältrimmad eller smal
Ingen killes första val.
Kanske söt, men inte snygg.
Kan vara busig o ganska stygg.
Hur jag mår, är de ingen som frågat.
Inte ens du, du kanske inte vågat.
Jag är ingen prinsessa som lagts på en ärta.
Men tänk efter, jag har faktist ett hjärta





/Polarsken

2006-04-24

lite frånvarande

Är för mycket på LS.
Har sorterat saker och diskat i helgen, men är inte riktigt färdig.
Exet och jag ska på utvecklingssamtal med Idas fröken och ena fritids-fröken i kväll, sen är det tänkt vi ska åka och köpa cykelhjälmar till både Ida och Saga.
Pål är nog tillbaka från segelturen.
Jag är nyfiken på hur han haft det.
Jag sov länge idag, och det var skönt, men nu är det dags för medicin och frukost.

/Polarsken