Polarskens livsresa

Instabil personlighet. Intensiv och obeständig som ett polarsken. Ypperlig skönhet i ögonblicken, ofattbart fantastisk, kraftfull och magnifik.

2006-03-25

drottningen och sessorna

Ex:et ringde strax efter 8 i morse och berättade att hans äldsta bror bett honom komma till Söderstan så att du kunde titta till sin far, och han undrade om jag kunde ha Ida och Saga. Igår hade jag sagt till honom att om de inte hade nåt att göra så var de välkomna hit, för vi kan ju umgås även om vi är skilda. Så det var ju inte så svårt att gå med på att ha töserna här, när jag ändå hade tänkt och hoppats det. :) Någon minut efter vi lagt på ringde jag upp honom och sa att jag kunde ju gå till simhallen med dem om de tog med badkläder och handdukar, och det tyckte han var en bra idé! Ex:et handlade lite till oss som vi kunde ha till mat idag, och sen fick jag 200 kr att ha kul och handla till oss för.0
Så idag har vi gått till simhallen, varit där ca 2 timmar, handlat lite godis, snacks, läsk, pysselbok, tagit saker i automater (ring, slime) mm. Hemma målade de med hobbylack på tavelramar och jag fixade mos, fiskpinnar och bearnaisesås. De blev rätt nerkladdade med hobbylack så de fick ta ett bad, och nu sitter de och tittar på Disneydags, ritar/målar och äter snacks. :)
Själv har jag inte hunnit hobba nåt, bara städa upp efter dem och ta hand om dem.
Ex:et kommer nån gång efter 8 och hämtar dem, kanske jag får något gjort efter de åkt hem. Lite pärl-hobby kan jag nog få gjort medan de är kvar, men inte korttillverkning. Men det är lugnt, det är skönt och mysigt att ha mina vackra sessor hemma hos mig. :)

/Polarsken

2006-03-23

Tvättar

Tvättar idag på fm-tiden.
Harald kommer i eftermiddag, och jag har tänkt vi ska ta en promenad som inkluderar att handla Lätta och hämta en bok på biblioteket, och lämna tillbaks en del och låna om en del andra böcker.
Kanske jag passar på att få hjälp att ta upp en lagerhylla ur källarförrådet oxå, men det klarar jag annars själv.
Äter rester från igår till lunch.

/Polarsken

2006-03-22

OK Onsdag

Åkte in till Samhället vid lunchtid.
Hade precis kommit av bussen oxh skulle handla sågspån till mössen, när nån hojtade och visslade till. Det var Macke. Vi snackade en stund, han skulle på nåt förhör för olaga hot mot soc-tjänsteman. Han har hållit sig borta från amfetaminet hela tiden som han varit villkorligt frigiven, och har märkt han är aggressivare på eftermiddagar, och försöker undvika konfrontationer med andra under tiden han känner det så. Han såg friskare ut, såg ut att må bättre. När vi snackat klart och jag skulle vidare fick jag en kram. :)
Har haft Ida och Saga ett tag idag. De åt yoghurt och müsli först, och Saga fick för sig att ta rätt mycket krossade linfrön i sina portioner. Jag har diskat lite, och Saga diskade en hel del oxå.
Jag lagade spaghetti och köttfärssås, och det blev rätt så gott.
Vi har inte gjort så mycket. De spelade datorspel med varandra, och senare spelade jag och Saga med varandra. Jag läste en Hedenhös-bok för dem (Resan till Amerika). Ex:et hämtade på kvällen. Han har varit hemma sjuk idag oxå, stackaren. De var härifrån ca kl. åtta.
Saga ringde sen till min mobbe, kvart i nio, ungefär, för hon saknade mig och ville bara vara med mig. Jag snackade lite med båda tjejerna, sen skulle ex:et läsa för dem. Han hade tvättid ikväll. De är lediga från skola och dagis i morgon.
Nu ska jag kolla min ekonomi, och se om jag har råd att handla i morgon.

/Polarsken

2006-03-21

bra dag

Idag har varit en bra dag.
Psykoterapi kl 10:00 - klargjorde terapins upplägg och bokade tider fram till och med 27/6, med undantag av 6/6, som är en röddag.
Handlade på Glitter - läckersöta hårklämmor till Ida, delfinhalsband till Saga och turkos, glittriga små fjärilshårklämmor till mig själv.
Tåget tillbaka till Samhället, köpte en kork-kloss för att lättare kunna sandpappra en lagerhylla och träffade Ranja vid 2-tiden.
Fick mitt hår klippt i pagefrisyr för bara 160 kr mellan 15:30 och 16:05. Gillar resultatet! :)
Åkte hem till Byn 16:25.
Ringde ex:et och bestämde och fick info om lite tider som rör oss båda.
La in räkningar för betalning och betalade tillbaka en skuld.
Beställde bl a badrumsartiklar från Jotex.
Hade fått lite mail.
Hanna ringde precis när jag skulle äta, och vi pratade i ungefär trekvart.
Sen har jag ätit, och diskat efter mig - men inte diskat något nämnvärt av allt det som redan var nersmutsat.
Har kommit fram till att det finns sätt att kanalisera min sexdrift och ilska som gynnar mig mycket bättre än att skära mig.
Mitt "behov" av sex är inte så mycket ett behov av sex, som det är ett sätt att lätta på trycket.
Därav kopplingen till att skära mig.
Det mer logiska borde vara att "lura" mig själv och ersätta det med något jag har nytta av. Intensiv träning, till exempel! Har ju ett gym i källaren, behöver bara bli medlem i den lokala sport- eller idrottsföreningen för att ha tillgång till den. Ett bra sätt att utnyttja all tid jag trots allt har, och det utan att behöva gå någonstans, mer än ner och upp för trapporna! :D Givetvis vill jag först se hur gymet ser ut innan jag betalar ens en låg årsavgift för att utnyttja det.
Annars tror jag att träning som blir mer och mer intensiv kommer att frigöra ämnen som oxå kan ge mig kickar, lätta på trycket, trösta mig, få mig att njuta - många av de saker sex gör för mig. Jag gillar sex för dess egen skull oxå, men för dess egen skull är jag nog inte lika desperat.
Men jag vet inte om det verkligen är så, för jag har bara tänkt i de banorna i ca ett dygn, men det känns som sant ang. mig.

Tittar på Casanova på TV1. Jag finner den fascinerande, och tänker ägna mig åt bara den nu den sista stunden innan del 1 är slut.

/Polarsken

2006-03-20

pengar och musikal

Fick pension och bostadsbidrag idag.
Har handlat, inte minst kakor och godis, men mat oxå.
Idas klass har visning av en musikal i kväll, och jag ska dit! :)
Det ska bli kul!

/Polarsken

2006-03-19

Gud

Gud ställer till det för mig.
Jag får inte ha sex förrän jag är omgift med nån, och chansen för att hitta nån döende rik man på Viagra eller något annat potenshöjande som vill gifta sig med mig så snart skilsmässan är avklarad är inte så trolig, upplever jag det som. För övrigt är det en evighet till jag är fri (mitten till slutet av Juli) och jag vill inte gå utan sex så länge, men får väl göra det ändå, annars dödar Gud mig. Så, mitt substitut till sex får bli en återgång till självskadebeteende, för det är rätt befriande och förlösande att skära sig. Så - tyvärr - har jag börjat skära mig igen. Det ger ingen närhet, det ger inte en känsla av att vara åtrådd, beundrad, efterlängtad, någon som andra vill göra mycket för att få MIG att må bra, ingen känsla av att vara någon som kan ge en positiv sexuell respons-reaktion hos någon annan - bara ett halvtaskigt sätt att lätta på trycket. Så, jag lyder Gud i sånt han tycker är viktigt (inte för att jag fattar varför han tycker vissa saker är viktiga), men för varje gång jag önskar jag hade någon att få närhet, ömhet och sex från men måste låta bli för Guds skull så kommer jag skära mig.
Men han får allt ta och kompensera mig på nåt vis för mitt offer, i det eviga livet han ska ge mig. (Vet inte vad jag ska med ett evigt liv till om inte det heller ska innebära något för mitt välmående).
Nu ska jag skriva vidare på ett brev jag renskriver.
Och nog skära mig lite till.
Och gråta över hopplösheten i min existens.

/Polarsken

lördag igen

Ibland bara far tiden iväg, och helt plötsligt är det senare på året än man hunnit med att fatta. Eller helt enkelt senare på dygnet.
Jag är lite negativ, och mycket oförstående ang. vissa "måsten" i min tillvaro.
Fick besök av 2 personer ur samhörigheten, men de stannade bara några minuter, ville titta till mig och se hur jag hade det bara. Gulligt, men ytligt. Men uppiggande. Efter det tvättade jag håret och tvättade av mig och gick ut och handlade. Allt ljuset ute gav mig huvudvärk, men det är nästan över. Mina frekvent återkommande huvudvärksepisoder har mer att göra med dålig sittställning under för långa perioder i taget av datoranvändning än med dagsljus.
Har mens nu oxå, och vill äta hela tiden, både mat och kakor (det kanske oxå är lite psykologiskt, för jag har knappt några pengar kvar, då brukar jag överkonsumera onödigheter, vilket jag ser som typ en panikreaktion).
Har tänkt jag ska använda morgondagen (dvs söndagen) till att få koll på räkningar och autogiroutbetalningar, och kanske till och med lägga in räkningarna för betalning på måndag redan då, så slipper jag hålla på med sånt på måndag, och kan ev. beställa lite grejer jag behöver ha hem (bl a duschdraperi), och åka iväg och handla.
Pallar jag ännu mer ska jag diska och förhoppningsvis baka, så jag kan äta kaka/kakor till théet.
Puss och godnatt!
/Polarsken