Polarskens livsresa

Instabil personlighet. Intensiv och obeständig som ett polarsken. Ypperlig skönhet i ögonblicken, ofattbart fantastisk, kraftfull och magnifik.

2007-03-24

Ida idag! ;)

 
Jag vaknade till att solen strålade in, o jag var inte trött längre. Det var härligt!
 
Idag har jag pratat med Ida!
Jag berättade om att hitta glada saker i varje dag o hon vill vara med, så jag ska regga henne! :)

Jag lyssnade på halva Tracks och så röstade jag på (bland andra) Tomas Andersson Wij o låten "Evighet".
Kaj Kindvall lovordade TAW's tolkning, eller påpekade åtminstone skillnaderna från hur Carola framfört den i sådana ordalag att JAG tyckte det lät som lovord! :)
På tal om TAW så har jag hört lite mer av hans låtar, o han tycks vara långt mycket mer mångsidig än jag förstått tidigare. Inte bara ssts-låtar, ("sultry songs to seduce"), utan en hel del alster med andra kvaliteter oxå.
Musik för fler stunder och stämningar än enbart att låsa upp porten till en av förgårdarna till mitt hjärta. Intressant upptäckt. :)

Jag bestämde mig för att ta en hundralapp från det jag lagt undan till 3 månaders-räkningar och unna mig mat idag.
Har allvarlig proteinbrist. Åt upp pålägget utan ngt annat till igår, bara massa kalkon. Det var gott, men jag hade viljat ha några hekto till.
Så jag gick o handlade smart o hade därför råd med en del som endast är gott, inte det minsta nyttigt alls. Idag representeras den födoämnesgruppen av bilar o havreflarn. :)
Jag har tänkt göra mycket grönsaksoppa o frysa in. Ska oxå se om jag lyckas göra frysbara plättar, isåfall fryser jag in dem oxå.
Jag hatar ju att diska så jag lagar hellre jättemycket på en gång än att flera gånger i veckan smutsa ner massa köksattiraljer. Men det kommer ju att bli en del ändå, för jag har inte tänkt lapa i mig grönsakssoppan direkt ur plastpåsen jag har tänkt frysa in varje portion i. Allra minst måste jag använda mig av engångsartiklar, men det är onödigt missbruk av pengar o kanske ännu värre slöseri för miljön. Jag är inte säker på det där med miljön, o energi-slöseriet, eftersom jag är väldigt petig när jag diskar. Med det vill jag alltså säga att så som jag diskar så kanske jag gör åt med mer energi än vad som är bra för miljön.
Plättarna funderar jag på att experimentera lite med. Är ju inte så förtjust i pannkakor, men mjölken var extra billig, o ägg är ju vanligtvis väldigt billigt, så det får bli det. Om jag river i kokt potatis så borde de bli lite matigare, o inte som mini-pannkakor. Jag får se hur jag lyckas, kanske återkommer med ett stycke text om det i framtiden.

Jag är hemskt matfixerad idag, för jag är hungrig o darrig av att jag tog havreflarn när jag kom hem från affären.

Om jag körde bil som jag lever mitt liv så hade jag blivit av med körkortet för vårdslöshet i trafiken.
Äter inget, äter sen mängder av konstiga kombinationer av saker, vilket ställer till mitt matsmältningssystem så att jag antingen äter för att döva känslan i magen, eller låter bli att äta igen, för att jag mår för illa.
Och den biten är bara om maten. Är ungefär lika oregelbunden med medicin, sömn och sociala aktiviteter.
Jag behöver ordna upp mer i mitt liv, o göra det ordentligt, så jag slipper börja om hela tiden. :)

/ Polarsken

puss-gullet!

 
Jag har pratat i ca tre minuter med puss-gullet Saga! :D Jag gjorde det omkring kl 1 på dagen igår (fredag).

I torsdags kväll var jag så ledsen, o bara grät o grät o grät, o kollade gamla foton, som om hon var död, eller nåt.
Jag var så ledsen för allt jag gjorde fel o elakt när jag var sjuk utan medicin. Saknade henne så otroligt mycket. Ville ha henne hos mig, o gosa henne, gå en promenad med henne i naturen...

Så pratade hon glatt med mig i några minuter, o när jag frågat henne om hon hade saknat mig lite sa hon att hon hade saknat mig mycket!

Ida pratade jag inte med för hon var inte hämtad från skolan ännu. Jag saknar henne lite oxå, men det är inte så akut som det var med Saga, för Ida pratar jag ändå med så ofta och så länge. Men nu var det lite väl länge sen, så i morgon, dvs under dagtid idag, Lördag, ska jag ringa o prata med henne oxå.
 
En sak till under dagtid - Tomas Andersson Wij ska va på Tracks i P3 med låten Evighet. Rösta! :) Det ska jag!
 
Om jag kunde förlåta mig själv lika lätt och villigt som jag förlåter de flesta för det mesta så hade mitt psyke inte varit så ansträngt, o mitt hjärta inte så förtvivlat.
 
/Polarsken

2007-03-23

skapande

 
Är med på ett forum för folk som skapar.
Hur mycket finns det att glädjas åt varje dag, och hur kan det användas kreativt?

Mina barn lever trots hennes inblandning. :)
Saga tappade en tand i morse (dvs torsdag morgon).

Ett vackert kort på gång.
Det känns åtminstone vackert. :)

En idé till tappad-tand-kort. :)

Jag börjar bli hungrig, önskar jag hade lite pizza-bitar hemma. Pallar nog inte göra pop corn, men Falu rågrut med tomatskivor o örtsalt kanske?
Mmm, joo, det får det nog bli!

Har ätit minst en gång tidigare idag.
 
Kram!

/Polarsken

2007-03-22

låt barnamörderskan lida!!

 
Jag är så arg!
Barnamörderskan ringde från sitt lilla socialkontor. Jag sa att jag var upptagen ( - sant - ) och att jag inte vill ha något annat än skriftlig kommunikation med henne, och att jag är trött på lögnerna.
Då har hon mage att säga "Det är synd att du tycker dina barn ljuger:"
Jag svarade att det var HENNES lögner till barnen om mig som jag var trött på.
Inget gensvar.
Hoppas hon får insikt om vad hon ställer till med, vems ärenden hon går, hur många avslutade liv hon har att stå till svars för.
 
/Polarsken

sömn, kvällspromenad

 
Jag har sovit mycket.
Hoppas Solvind fick det jag postade till henne igår morse.
Träffade Katja, Sissela och hennes son vid 19:30, eller nåt.
Jag ska lägga mig när "Jordan, rättsläkare" är slut.

/Polarsken